Paasschaaktoernooi Hoogeveen wederom groot succes!

 

 

De zeventiende editie van het paasschaaktoernooi van de schaakclub Hoogeveen is gewonnen door Ivo Maris uit Assen. Hij bleef Andries Mellema, huidig clubkampioen van schaakclub Hoogeveen, een half punt voor. Met het maximale deelnemersaantal van tachtig schakers kan de schaakclub terugkijken op een zeer geslaagde dag.

 

Traditiegetrouw trekken schakers uit de noordelijke provincies, maar ook van verder, op paaszaterdag naar Hoogeveen. In groepen van acht worden zeven partijen gespeeld en aan het einde van de dag gaat iedereen met een prijs naar huis. De schakers met de beste resultaten met geldprijzen. De overige met diverse gekookte en gekleurde paaseieren. Ludiek onderdeel van het toernooi is dat bij elke nederlaag, oftewel een nul, een paasei gewonnen wordt.

 

Groep A bleef tot aan het einde spannend. Ivo Maris en Andries Mellema gingen lang aan kop, maar toen Ivo de onderlinge wedstrijd wist te winnen, liet hij zijn leidende positie niet meer los. Hiermee werd Ivo Maris voor de derde keer winnaar van het Paasschaaktoernooi Hoogeveen. De edities van 2013 en 2014 stonden eerder al op zijn palmares.

 

Diverse leden van de schaakclub Hoogeveen wisten in andere groepen op het podium te komen. In groep B was de tweede plek een prooi voor Christiaan Mol, dertienvoudig clubkampioen van de schaakclub Hoogeveen. In groep F ging de winst naar Ruud Winkel. In de overige groepen wisten enkele leden van de schaakclub Hoogeveen tweede plaatsen te behalen. Herman Voss, Theo Witkamp, Noël Koene, Wim de Vries, Finn Dullaart en Josha de Weerd.

 

De uitslagen zijn te vinden via het menu: 'uitslagen 2019'.

 

Dank voor de geslaagde dag en alvast tot volgend jaar!

 

Edwin, Marten, Leo, Tino en Marc

Organisatie Paasschaaktoernooi Hoogeveen

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb