Twee jaren kon het toernooi geen doorgang vinden, wegens corona. In 2022 hebben we de draad weer opgepakt.

 

In totaal 48 deelnemers deden mee aan het 18de Paasschaaktoernooi te Hoogeveen. De favorietenrol wegens hoogste rating paste Fred Slingerland prima. Vijf overwinningen en maar twee remises zorgden voor een onbedreigde toernooioverwinning. De tweede plek in de A groep werd een prooi van het regionale jeugdtalent Loek van der Hagen. Hij wist in de laatste ronde de Hoogevener Andries Mellema achter zich te houden.

Groep B leverde een gedeelde groepswinst op van Eric Jan Wallinga, Xander Mostertman en Hoogevener Christiaan Mol. Groep C werd met een perfecte score van 7 uit 7 gewonnen door Thijmen Hofstra. Local hero Leo Spaans werd tweede in deze groep.

Ook in Groep D een Hoogevener op het podium. Jeroen Fieten behaalde een mooie score met 5,5 uit 7. Jan Boer wist in de laatste ronde nog te stijgen in de stand en eindigde op de tweede plaats.

De winst in groep E ging naar Ton Bontsema, voor Raymond Hof. In groep F wist Thomas Weelinck alle wedstrijden te winnen en zo de groepswinst veilig te stellen. Lucas Claushaus volgde op gepaste afstand op de tweede plaats.

 

Voor de deelnemers die niet in de (geld)prijzen vielen, was er ook dit jaar weer een gekookt en gekleurd paasei te verdienen bij elke nul. Tel daar het mooie weer bij op en de geweldige zorg voor de inwendige mens, dankzij de vrijwilligers van Salawaku aan de bar, en ook deze editie gaat weer als succesvol de boeken in. Na twee jaren van afgelasting wegens corona is de organisatie blij dat we in 2022 weer konden schaken. Alvast tot ziens bij de 19de editie in 2023!

 

Met dank aan Harry Gielen, hele mooie foto's gedurende de dag:

Met dank aan Jan van Os, foto's van de prijsuitreiking:

Loek van der Hagen (runner-up) en winnaar 2022 Fred Slingerland:

EIndstanden 2022:

Uitslagen per groep:

Maak jouw eigen website met JouwWeb